Augmented Reality tar Norvateks pumpstationer in i mässmontern

norvatek_ar_blogg1

Tillsammans med vår kund Norvatek och samarbetspartner Hoy skapade vi en interaktiv Augmented Reality-upplevelse som premiärvisades på VA-mässan i Jönköping 2018. Upplevelsen förvandlade ett enkelt vitt bord till ett landskap där besökare med hjälp av surfplattor kunde följa vattnets väg genom Norvateks VA-stationer.

Norvatek är ledande i Sverige inom skräddarsydda pumpstationer – ett högteknologiskt hus som driver bort eller tillför vatten där det behövs. Under VA-mässan i Jönköping 2018 var Norvatek i sedvanlig ordning på plats för att demonstrera funktionaliteten i sina pumpstationer. För att höja underhållningsvärdet och göra mässmontern till ett dragplåster hjälpte vi Norvatek att presentera sina pumpstationer på ett nytt och interaktivt sätt – i Augmented Reality.

Tillsammans med vårt systebolag Hoy förvandlade vi ett enkelt vitt bord till ett virtuellt landskap där monterbesökare med hjälp av surfplattor kunde uppleva Norvateks pumpstationer i en kommun i miniatyrformat. Här kunde besökare se hur vattnet rör sig i ledningarna och följa det genom alla Norvateks och deras systerbolags olika installationer: pumpstationer, tryckstegringsstationer, ventilbrunnar och allt annat som ingår i en modern VA-infrastruktur. Med AR-upplevelsen kunde vi hjälpa Norvatek redovisa hur alla deras produkter och komponenter hänger ihop, och skapa en plattform för samtal och interaktion med kunder. Behöver kunden hjälp med bara en liten del av kedjan, eller med en komplett lösning?

Med Augmented Reality blir upplevelsen dessutom intressant i sig. Den ger besökaren en anledning att stanna upp och ta del av information som kanske hade tett sig ointressant om det presenterades i en broschyr eller en icke-interaktiv installation. Då AR-lösningen är portabel kan Norvatek återanvända den för andra ändamål – exempelvis som säljverktyg på kundmöten eller i andra sammanhang. 

2018 var andra året i rad vi samarbetat med Norvatek inför deras utställning på VA-mässan i Jönköping. Under 2017 hjälpte vi Norvatek demonstrera sina pumpstationer på ett tillika högteknologiskt sätt – då genom Virtual Reality. Nyfiken på hur det såg ut? Se caset här.