Låt oss presentera årets officiella affisch för Hammarkullekarnevalen 2017!

Hammarkullen-Affisch-2017
Glädje, stolthet, gemenskap!
Det är tre ord som inte bara präglar årets affisch utan också sammanfattar vad Sveriges största karneval handlat om under sina dryga 40 år. Sedan 2003 har vi varit engagerade i Hammarkullekarnevalen och i år ville vi hitta en person som med sitt yttre och inre representerar allt det karnevalen står för.

Från foto till ikonisk illustration.
Hammarkullekarnevalens karnevaltåg består av ett stort antal dansgrupper som representerar dansstilar från hela världen. Vi kom i kontakt med Amanda som dansat flera år i karnevalen och fastnade direkt för henne personlighet, engagemang och uttryck. Vi fotograferade henne och kalkerade bilden digitalt i fyra olika varianter – där vi kunde variera färger och budskap. Inspirationen kommer från välkända ikoniska bilder på starka personligheter så som Marilyn Monroe och Che Guevara.

4-Hammarkullen-Affischer-2017
Bilden får sätta färg på Hammarkullen.
När affischen var klar lät vi trycka upp schabloner av bilden som, i samarbete med projektet ”Sätt färg på Göteborg”, spreds runt om i stadsdelen.

Hammarkullekarnevalen-Affischer-stan

Kom och upplev karnevalen!
Helgen den 26-28 maj är alla välkomna ut till Hammarkullen för att uppleva Sveriges största karneval på plats. Njut av dansen, musiken, maten och festen! Mer information hittar du på karneval.se