Bakgrund

Glädje, stolthet, gemenskap. Tre ord som inte bara präglar årets affisch utan också sammanfattar vad Sveriges största karneval handlat om under sina dryga 40 år. Inför 2017 års upplaga ville vi gestalta karnevalen genom en person som med sitt yttre och inre representerar allt det som Hammarkullekarnevalen står för.

Årets affisch Hammarkullekarnevalen 2017

Lösning

Vi kom i kontakt med Amanda som dansat i karnevalen under flera år och fängslades direkt av hennes personlighet och engagemang. Vi valde att kombinera hennes starka uttryck med fjädern; en utsmyckning som är gemensam för många av grupperna och med tiden blivit till en symbol för karnevalen.

Vi fotograferade Amanda och kalkerade sedan bilden digitalt i fyra olika varianter – där vi kunde variera färger och budskap. Inspirationen kommer från popkonstens stora artister som ofta porträtterade sina modeller med tydliga linjer och starka färger. När affischerna var klara lät vi trycka upp schabloner av bilden som, i samarbete med projektet ”Sätt färg på Göteborg”, spreds runt om i staden.

Hammarkullekarnevalen 2017
Amanda Hammarkullen
Sätt färg på Göteborg
Hammarkullekarnevalen GP
T-shirt Hammarkullekarnevalen 2017

Vill du veta mer om projektet eller prata om vad vi kan göra för ditt företag? Kontakta vår projektledare Lolo Blörnham, på mailen eller telefon 0709 65 00 90.