Bakgrund

På Högskolan i Halmstad utbildas framtidens mest innovativa lärare. Något som bland annat sker i byggnaden som kallas DLC, Digitalt Laborativt Centrum. En högteknologisk mötesplats för studenter, forskare, lärare och företag – där de kan lära andra, varandra och sig själva. Här finns den senaste utrustningen inom visualisering, simulering och design. Tillsammans med VR-utrustning, digitala labbmiljöer, skapanderum och kommunikationsstudio.

Det här tog vi fasta på när vi fick i uppdrag att skapa en rekryteringskampanj för att öka antalet sökande till ämneslärarutbildningen i naturkunskap.

360 ikoner

Testa 360-filmen här!

Lösning

Vi ville skapa en kampanj som kändes lika högteknologisk och framtida som Högskolan i Halmstad och samtidigt gav en inblick i den inspirerande vardagen. Det var ingen idé att försöka beskriva DLC med ord så vi lät helt enkelt potentiella studenter besöka framtidens klassrum själva genom en 360-film direkt i mobilen/datorn. Besökaren kunde se sig omkring på skolan, hänga i klassrummet och träffa några av alla spännande personer! I linje med vår digitala strategi spred vi 360-upplevelsen direkt i olika sociala kanaler, något vi faktiskt var bland de första med i Facebook Sveriges historia!

Marie Karlsson Projektledare

Vill du veta mer om projektet eller prata om vad vi kan göra för ditt företag?
Kontakta vår projektledare Marie Karlsson, på mailen eller telefon 0706 46 77 28.